tisdag 17 oktober 2017

Grön Virkad Sjal

Hejsan!
Vi har fått in massa fint garn på vår Panduro avdelning på jobbet och jag var bara tvungen att köpa det här fina gröna garnet. Det är Catena Merino Fine, 25g per nystan och i 78 % merinoull extrafine superwash, 22 % polyamid.


Jag virkade en sjal med virknål i storlek 7 och det gick åt tre nystan.
Sjalen är virkad med varannan rad halvstoplar och varannan med fast maskor. I ändarna virkade jag två halvstoplar i var maska för att få en fin kant.
Det blev en lite tunnare sjal som passar bra till början av hösten eller till våren. Jag skulle vilja testa att göra en som är lite bredare men vi får se hur det blir med det. För närvarande har jag startat två andra virk projekt och det är alltid farligt att jobba med för många på en och samma gång, det är lätt att man glömmer bort något då.

Tack för besöket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar