torsdag 16 november 2017

Virkad babyfilt

Hejsan!
För ett par veckor sen letade jag efter ett enkelt virkprojekt som jag kunde ta med mig på tåget. Jag bestämde mig för att göra en enkel babyfilt med fastmaskor och sen en dekorativ kant runt.

 Jag följde inget speciellt mönster utan la upp så många maskor som jag tyckte passade och sen virkade jag på tills att jag fick en lagom storlek. Till kanten bytte jag till ett vitt garn. Först virkade jag ett var runt och sen till det andra varvet virkade jag 5 luftmaskor som jag fäste med en smygmaska men en masks mellanrum. Det är samma kant som jag använder till mina virkade princessbakelser så om du vill se vad jag menar hittar du lite bilder HÄR.
Tyvärr fångar inte bilderna den härliga gröna färgen så bra. IRL så är det en härlig vårig grön färg, inte lika kall som på bilder.

Jag har två andra filtar som jag jobbat på, en rosa och en blå, men tyvärr tog garnet slut. Till den blåa har jag bara en bit av kanten kvar och den rosa är jag inte ens halvvägs på. Så jag har lite att jobba på!

Tack för besöket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar