söndag 13 maj 2018

Kort kurs hos Pyssloteket - View master-kort

Hejsan!
I går var jag på min första kort kurs! Kursen var hos Pyssloteket i Stockholm mellan kl 11-14, dock drog vi över tiden lite men det var inga problem. Kursen gick ut på att göra ett View master-kort, ett kort med en snurr funktion där olika bilder kommer fram. Pyssloteket beskrev kursen och det som vi skulle göra så som följande:

"Kommer ni ihåg den röda kameramanicken View master? Den där man tittade i och bilderna blev tredimensionella, bilder som kom på en rund skiva som man matade fram en efter en?

På den här kursen kommer vi tillsammans att göra ett kort som hämtat sin inspiration från just den manicken. Förutom själva teknikbiten så kommer vi även att prata om och pröva på distress oxides, heat embossing, die cutting och lite färgläggning med Copics (alkoholbaserade pennor). Vi kommer alltså bara att hinna med ett kort men förhoppningsvis går ni hem med en hel massa annan kunskap också."

Kursen var väldigt rolig och sällskapet var trevlig. Vi använde stämplar och dies från Lawn Fawns Beam Me Up set och bakgrunden gjorde vi med Distress Oxides. Stämpel motiven målade vi med Copic markers.

Så här blev mitt kort:

Lite bilder från processen:

Som sagt var kursen väldigt trevlig och jag hoppas att dom kommer att hålla lite fler roliga kurser som jag kan gå på. Efter kursen fanns det lite tid kvar innan dom stängde så jag passade på att shoppa lite i deras fina butik.
The goodies!

 Jag köpte lite stämplar från Lawn Fawn, bland annat de set som vi använde under kursen men även "You're Claw-some* som jag tror kommer att fungera bra med samma teknik och sen även en litet set som heter "Rawr" för att det var så sätt. Sen köpte jag även en hel del ur Pink Paislee kollection Auburn Lane, en ny Stickles och en EK Success Powder Tool Applicator.


Lite mer bilder på kortet som jag gjorde:

Och det var allt för i dag! Förhoppningsvis kan jag få ihop lite fina kort med samma teknik, men de återstår att se.

Tack för besöket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar