torsdag 7 juni 2018

Amerikansk torrmålning : Valpar

Hejsan!
Jag lämnade in min sista uppgift för den här terminen i går så nu är det fritt fram för pyssel och annat kul! Maj var en ganska hektisk månad så det ska bli skönt att pausa lite och planera för resten av året. Keramik målningen har rullat på och igår började jag på min sista omålade "figur". Eftersom vi åker iväg på semester om ett par veckor så kommer jag inte beställa några nya förens vi kommer tillbaka, men det gör ju att jag har något att se fram emot.

Men i dag ville jag visa dom här små valparna som jag har målat!
Den bruna grundmålade jag med en mörbrun färg för att sedan jobba på ytterligare tre ljusare lager. Den ljusa gjorde jag lite annorlunda med. Först grundmålade jag hela figuren med en ljusbrun/beige färg för att sedan måla på med en mörkare färg runt tassarna, nosen, svansen och lite skugg områden. Sedan jobbade jag in tre lager med ljusare färger över hela. Jag tycker att det blev ganska fint.


Jag målade brunt och svart på ögonen med lite rosa i ögonvrån. Både ögonen och nosen fick ett par vita prickar som "blänk". Jag gick även över med mörkbrunt/svart i mun skåran.


Här kommer två små klippt på dom båda valparna så man kan se figuren i sin helhet!Formarna till dom här små valparna är bara för söta! Dom har väldigt fina ansiktsuttryck och det är kul att se hur de sur ut med olika färgskalor.

Jag har ett par små figurer till att visa innan jag visar hur min första stora blev(den som jag jobbar på för tillfället). Vi får se vad det blir efter det! Jag kommer nog vilja köpa både lite nya färger och penslar samtidigt som jag skaffar nya figurer.

Tack för besöket!

1 kommentar:

  1. Om du gillar att måla hundar & kaniner tror jag att du skulle gilla min sida! sök hantverksfarmen

    SvaraRadera